Bátonyterenye

Nográd, Magyarország

Kérdése van?

+36 20 318 3648

Küldjön emailt

[email protected]

Közlemény

 


A Steellab Kft. új tevékenységéhez gépbeszerzés

Cégünk 2018. év szeptemberében nyújtotta be pályázatát a „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívásra. A projekt összesen 29,9 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre.

A céget 2009-ben Super Meat Kereskedelmi Kft. néven alapították azzal a céllal, hogy élelmiszeripari nagykereskedelmi cégek, kereskedők számára nagytételben tartós élelmiszert importáljának, illetve logisztikázzanak a nagykereskedelmi egységekbe, valamint vegyes iparcikk kereskedelmi franchise partnerként 6 db boltot üzemeltessen a salgótarjáni, bátonyterenyei kistérségben. Egy üzleti kapcsolatrendszeren keresztül 2017-ben üzleti kapcsolatba lépett a Green Plan Energy Kft-vel, melynek során földre telepített napelempark telepítésében alvállalkozóként vesznek részt.

A cég alvállalkozóként jelentős szakmai ismereteket szerzett a napelemes rendszer telepítésében és látja azt a technológiai szakmai szükségszerűséget, ami ahhoz kell, hogy a szerelés gyorsabb, valamint költségtakarékosabb lehessen.

A fejlesztés keretében egy 30 tonna maximális nyomóerővel rendelkező, 3×1,5 m-es, maximum 6 mm vastag, max. 200 kg súlyú acéltáblában stancolásos eljárással +/- 0,1 mm pontossággal egy nyomásra max. 11 db alkatrész kivágására alkalmas berendezés került beszerzésre.

A társaság a fejlesztés eredményeként évente legalább 400.000 db részegységet állít elő, amit a napelemek keretéhez/szereléséhez kapcsolódó sorolási rögzítéseket biztosít. A stancoló gép alkalmas bármilyen alakú lemez kivágására, amihez a stancformát a szerszámkészítőnek kell legyártani. A cég ezen tevékenységéből származó árbevétele 58 mFt 2020-ban, míg 2023-ban 70 mFt. A berendezés működtetéséhez 3 fő dolgozó alkalmazását tervezi. 4 év alatt a vállalkozás 50 mFt adózott eredményt generál. A fejlesztés hozzájárul, hogy a cég eredményessége a fenntartási időszak utolsó 2 évében is tovább növekedjen.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve: Steellab Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: A Steellab Kft. új tevékenységéhez gépbeszerzés
A szerződött támogatás összege: 29 937 625 Ft
A projekt befejezési dátuma: 2019.06.20.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-03417